Зарегистрироваться
Seekland Info сообщество взаимопомощи студентов и школьников. / Seekland Info спільнота взаємодопомоги студентів і школярів.

Зовнішнє незалежне оцінювання 2012 року з математики (1 сесія). Завдання № 24.

Зміст завдання : На рисунку зображено куб  \(ABCDA_{1}B_{1}C_{1}D_{1}\). До кожного початку речення (1-4) доберіть його закінчення (А-Д) так, щоб урворилося правильне твердження.

 Зовнішнє незалежне оцінювання 2012 року з математики (1 сесія). Завдання № 24.

1

Пряма \(СВ\)

 

А

паралельна площині \(AA_{1}B_{1}B \)

2

Пряма \(CD_{1}\)

 

Б

перпендикулярна площині \(AA_{1}B_{1}B \)

3

Пряма \(АС\)

 

В

належить площині \(AA_{1}B_{1}B \)

4

Пряма \(A_{1}B \)

 

Г

має з площиною \(AA_{1}B_{1}B \) лише дві спільні точки

     

Д

утворює з площиною \(AA_{1}B_{1}B \) кут \(45^0\)

Рішення:

У завданні розглядається площину \(AA_{1}B_{1}B \) і прямі, що проходять через ребра і вершини куба. Приступимо до розгляду завдання

  1. Пряма \(CB \) - перпендикулярна площині \(AA_{1}B_{1}B \) і має з нею спільну 1 точку (за визначенням куба)- відповідь Б перпендикулярна площині \(AA_{1}B_{1}B \).
  2. Пряма \(CD_{1}\) - лежить у площині \(DD_{1}C_{1}C \) , яка паралельна площині \(AA_{1}B_{1}B \) (за визначенням куба) , тобто теж палаллельна  площині  \(AA_{1}B_{1}B \) - відповідь A паралельна площині \(AA_{1}B_{1}B \).
  3. Пряма \(АС\) лежить у площині \(ABCD \), яка перпендикулярна площині \(AA_{1}B_{1}B \) (за визначенням куба). Пряма \(AB\) є перетином двох плосокслей. Пряма \(АС\) лежить на діагоналі квадрата \(ABCD \), обто кут між діагоналлю квадрата та стороною  \(AB\) дорівнює \(45^0\), так як дві площини перпендикулярні, то кут між прямою і площиною також дорівнює \(45^0\) -  відповідь Д утворює з площиною \(AA_{1}B_{1}B \) кут \(45^0\).
  4. Пряма \(A_{1}B \) - належить площині \(AA_{1}B_{1}B \).

Відповідь:

 

A

Б

В

Г

Д

1

 

X

 

 

 

2

X

 


 

 

3

 

 

 

 

X

4

 

 

X

 

 

 

Captcha Challenge
Reload Image
Type in the verification code above